Grecy, zaterdag 26 augustus 1346. Fransen en Engelsen staan neus aan neus op het slagveld. Graaf van Alençon zet zijn 15de aanval in om de Engelsen van de heuvelrug te verdrijven. De koning van Frankrijk wacht ongeduldig af maar ziet dat zijn troepen het onderspit delven. Hij besluit met de andere ridders te paard de aanval te openen maar komt al vrij snel in gevaar. Zijn paard overleeft de aanval niet maar dankzij de goede wil van Heer Juan Fernandez De Heredia kan hij het slagveld toch ontvluchten.
Hierdoor komt Heredia alleen te staan tegenover de Engelsen troepen waar hij zich als een wild beest tegen verzet. Uiteindelijk zorgt een dolk voor het einde van de strijd, een dolk die voor Heer Juan Fernandez De Heredia dodelijk moest zijn maar wonder boven wonder overleeft hij deze verwondingen. Op het slagveld ziet hij een eenhoorn die hem vanop afstand in de gaten blijft houden. De ridder gaat op zoek naar de reden wat de betekenis van de eenhoorn ten opzicht van zijn miraculeuze overleving wel mag wezen.
https://branchesculture.files.wordpress.com/2015/09/le-chevalier-c3a0-la-licorne-piatzsek-escalada-prison.jpgHet duoo Stéphan Piatzszek, scenarist, en Guillermo G. Escalada, tekeningen en inkleuring, hebben met deze epische, mythische vertelling een meeslepend verhaal gecreëerd dat zowel liefhebbers van geschiedkundige verhalen als lezers van mythische sprookjesverhalen zal kunnen verleiden tot het lezen van dit epos. De eenhoorn is een dier dat tot de verbeelding spreekt, en die in De Eenhoornridder nog eens een staaltje van zijn fierheid kan tentoon spreiden aan de hand van een prachtige vertelling van een in de kerker overlevende rabbijn. De realistische tekeningen, fijne inkting en bijwijlen prachtige inkleuring zorgen voor mooie minutieuze afgewerkte tekeningen met bijpassende kleurschakeringen.
http://www.actuabd.com/local/cache-vignettes/L450xH172/6-9-c794a.jpg?1469028668Het verhaal bestrijkt ongeveer twee jaar van het leven van Heredia en beschrijft de zoektocht naar het waarom van zijn miraculeuze genezing. In die periode in de Franse middeleeuwen krijgen we het hele pallet van ziektes en ongelukken over ons heen die zo kenmerkend zijn voor de middeleeuwen. Builenpest, Jodenvervolging, lijkverbrandingen en troosteloze maagden, niets word de heer gespaard in zijn queeste.
De Eenhoornridder is een uitermate geslaagde one-shot en leest als een trein. Zeer gewaardeerd, met respect de laatste pagina omgeslagen en de strip gesloten met een zekere voldoening.
Dit is waar we het voor doen!
http://www.unamourdebd.fr//wp-content/gallery/le-chevalier-a-la-licorne/chevalierAlaLicorne-4.jpg
Geplaatst op 24/07/2017
Citeren