De Verdwaalde Kapitein – Boek 1

Crew
Avatar $tripofiel
3333
Wat zou de wereld er anders uitgezien hebben indien de Fransen de 7-jarige oorlog gewonnen hadden en hun kolonies hadden behouden. De wereldtaal zou geen Engels zijn maar Frans omdat Amerika toen grotendeels een kolonie was van Frankrijk. Denk daar maar eens over na.

Toen de Fransen omstreeks 1524 voor het eerst voet zetten op Noord-Amerika waren hun bedoelingen vreedzaam. Ze wilden gewoon samenleven en handel drijven met de inheemse bevolking. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in vele Frans getinte plaatsnamen en achternamen in Noord-Amerika, maar dit terzijde.

Terug naar de 2-delige reeks waarvan nu het eerste deel wordt besproken...

Toen het verdrag van Parijs werd ondertekend betekende dit een volledige overdracht van alle kolonies, handelsposten en forten aan de Britten. Maar dat is buiten de wil van de indiaanse stammen gerekend die de slachtingen van de nieuwe heerser meer dan beu zijn en zich hiertegen verzetten. Het enige fort dat nog in handen is van de Fransen wordt bestuurd door Kapitein De Saint-Ange die niet kan kiezen tussen overgeven aan de Engelsen of waken over het lot van zijn bondgenoten.
http://i469.photobucket.com/albums/rr59/Stripofiel/551_125201785054-de-verdwaalde-kapitein-1-5_zpsmzhcmsp3.jpg
De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dit album slechts net iets meer is dan een opsomming van gebeurtenissen. Bovendien voldoet het naar mijn gevoel niet qua uitwerking. Voor mij is dat dan ook een afknapper omdat ik overtuigd was van Jacques Terpant zijn teken- en vertelkunst (zie recensie: Zeven ruiters 3 - De brug van Sépharée). De personages worden onvoldoende uitgediept om hun beslissingen te verstaan.
De tekeningen zijn verzorgd en de achtergronden voldoende opgevuld, maar de karakters komen op veel plaatsen te houterig over om te voldoen. Hopelijk zal het tweede deel soelaas brengen en deze reeks toch net dat tikkeltje meer geven die ze verdient.
Geplaatst op 27/06/2017 Citeren
Avatar
$tripofiel
Geplaatst op 27/06/2017