Sinds jaar en dag worden keukengeheimen ontrafelt in media door foto's, fly-on-the-wall documentaires, kookprogramma's en reality tv-programma's. Maar nu is er een heel andere, veel originelere manier om de geheimen van een restaurantkeuken te verklappen: in een stripboek!
Striptekenaar Christophe Blain gaat door de klapdeurtjes van de keuken en schetst een levendig portret van de magische wereld van L'Arpège, het driesterrenrestaurant van Alain Passard. Hij heeft de Franse groentegod Alain Passard een tijd gevolgd, met een notitieboek in zijn hand. Dit stripboek laat zien hoe Passard werkt bij het tot stand komen van zijn recepten, en belicht alle aspecten van het restaurant. Een eerlijk verslag in tekeningen, een fascinerend portret van een leven in een toprestaurant. (en ja, er staan ook 15 recepten in van de meesterchef)
'Alain Passard, De wereld van een meesterchef' komt uit bij Lannoo voor € 17,50.
Geplaatst op 25/03/2014
Citeren