stripINFO.be gebruikt cookies voor het bewaren van logingegevens en voorkeuren. Geen persoonlijke data wordt hierin bewaard.
Door de site te gebruiken accepteer je het gebruik van deze cookies. Deze melding verbergen
In deze Amerikaanse comic staan vier science-fiction verhalen. Het eerste ‘The End’ getiteld gaat over een radioactieve komeet die de aarde nadert. Gelukkig verbrandt de komeet in de atmosfeer, maar de radioactiviteit heeft er voor gezorgd dat alle zoogdieren onvruchtbaar zijn geworden. Is de mensheid nog te redden? In ‘The Trip!’ wordt doctor Masterson verliefd op zijn assistente, miss Fuller. De liefde is wederzijds, maar de vrouw van Masterson wil niet scheiden. Als Masterson naar de ruimte-kolonies moet besluit hij zijn geliefde mee te nemen. Maar dit is niet zo eenvoudig, want ongetrouwde vrouwen mogen niet naar de kolonies. Maar al snel weet hij een oplossing hiervoor. Zullen ze dan toch eindelijk gelukkig worden? ‘Home to stay’ gaat over astronaut Dan Fawcett. Hij is gelukkig getrouwd en heeft een leuk zoontje. Maar hij volgt zijn hart en gaat telkens voor lange tijd weg op ruimtereis. Als zijn zoontje Jimmy een vallende ster ziet doet hij een wens. Hij weet niet dat zijn wens op wrede wijze in vervulling zal gaan. Het laatste verhaal ‘Don’t count your chickens…’ gaat over een jongetje dat op pasen een vreemd gekleurd ei vind dat hem toe spreekt. Wanneer het uitgebroed is komt er een vreemd wezen uit die nog meer opdrachten aan het jongetje geeft. Zou de wereld pasen ooit nog als van ouds kunnen vieren?
Het origineel van deze comic is in 1951 verschenen, maar ik heb de herdruk uit 1973 gelezen. Afgezien van Doctor Who ben ik niet zo weg van science-fiction, maar deze comic bevatte zulke leuke verhalen dat ik me er prima mee heb geamuseerd. De verhalen hebben een vreemd soort zwart gallige humor waar ik wel van hou.
The artist of the issue is Al Feldstein. Naast zijn werk voor EC comics, de uitgeverij van deze comic, was hij ook editor van het satirische magazine Mad. Meestal schreef en tekende hij één verhaal per comic. Maar waarschijnlijk heeft hij voor deze comic alleen de scenario’s voor zijn rekening genomen. Zeker is wel dat hij de cover heeft gemaakt. ‘The End!’ en ‘Home to stay’ zijn getekend door Wallace Wood, die we natuurlijk allemaal kennen van zijn ‘Doortje Stoot’ strips. Wood onderscheidde zich later door het tekenen van vreemde aliens in zijn strips. Maar hier moeten we die helaas missen. Het tekenwerk voor deze comic is, begrijpelijkerwijs, nog erg studiomatig.
‘The Trip’ is getekend door Jack Kamen. Hij begon zijn carrière als assistent beeldhouwer. Na de tweede wereldoorlog begon hij strips te tekenen voor Fiction House en de Eisner & Iger studio. Feldstein, die ook voor de Eisner & Iger studio had gewerkt haalde Kamen naar EC comics. ‘Don’t count your chickens’ is getekend door Joe Orlando. In de vroege jaren 50 was hij de assistent van Wallace Wood. Zijn eerste verhaal onder zijn eigen naam verscheen in 1951. In de jaren 60 ging hij werken voor DC Comics.
Hoewel ik niet erg gericht ben op Amerikaanse comics, vind ik dit een hele leuke comic. De kwaliteit van de verhalen stijgt ver boven de gemiddelde Superman comic uit. Hoewel het tekenwerk erg studiomatig is, waarin er weinig vrijheid voor eigen interpretatie door de tekenaar is, vind ik het ook prima getekend.