stripINFO.be gebruikt cookies voor het bewaren van logingegevens en voorkeuren. Geen persoonlijke data wordt hierin bewaard.
Door de site te gebruiken accepteer je het gebruik van deze cookies. Deze melding verbergen
Pythia was de naam van de orakelpriesteres in het heiligdom van Apollo Pythios te Delphi (dat in oeroude tijden "Pytho" heette). Voor meer informatie over orakels en hun oorsprong in het oude Griekenland, kan u terecht op http://nl.wikipedia.org/wiki/Pythia http://www.comicsprime.be/wp-content/uploads/2014/03/header_oracleT.1.jpg De titel van de reeks ‘Orakel’ slaat op een oude, blinde man die rond 800 voor Christus door het land zwerft en nu aanbeland is bij Delphi om er, in ruil voor wat eten en drinken, verhalen te vertellen die hij in z’n visioenen heeft gezien. Doorheen de reeks zal hij ons op 5 dergelijke godenverhalen vergasten. In deze eerste mooi afgeronde vertelling staat de Pythia van Delphi centraal, een bloedmooie boodschapper van de goden die tot nu toe zeer treffend de toekomst wist te voorspellen. Ze heeft dan ook tot ver buiten de stad naam en faam verworven. Maar op de dag dat haar gift haar ontnomen wordt, ziet ze een vreselijke toekomst die menigeen doet sidderen...
Péru schotelt ons een mooi vormgegeven Griekse mythe voor. Geschiedkundige voorkennis is niet nodig om dit album te verslinden, want deze uitstekende verteller bouwt alles mooi op en biedt alle nodige informatie met mondjesmaat aan, zonder zich te buiten te gaan aan al teveel nutteloze details of uitweidingen. Bovendien geeft hij bepaalde belangrijke zaken slechts gespreid over de hele strip weer, zodat je als lezer naar het einde van het album regelmatig wordt verrast op zaken die je eigenlijk niet had verwacht. Als je dit verhaal leest, kan je er goed inkomen dat de Grieken in vroeger tijden massaal hun goden de rug hebben toegekeerd. Het waren dan ook geen doetjes en hun onderlinge ruzies en minachting tegenover de mensen moet velen schrik bezorgd hebben. Iets wat duidelijk getoond wordt in deze vertelling. http://www.avoir-alire.com/IMG/jpg/oracle-planche.jpg Martino, die we in ons taalgebied kennen van de reeks Nosferatu, is een uitstekend tekenaar en dat merk je aan veel dingen. Zowel decor als personages worden prachtig op papier gezet, waarbij vooral het weergeven van gevoelens mij opviel. Angst, verbazing, verdriet, ontgoocheling,... je kan het allemaal perfect aflezen van de gezichten. Gecombineerd met uiterst zorgvuldig gekozen gezichtspunten en een heel divers scala aan bladschikkingen, krijg je hier een uiterst aangenaam album.
Besluit: wie van de Griekse mythologie houdt, kan dit album maar moeilijk terzijde laten liggen!
Dit is een officiële stripinfo.be recensie, geplaatst door een medewerker van ons team. stripinfo.be werkt samen met uitgevers om u deze recencies te brengen.